Siertuin bij boerderij

De boerderij met tuin is de nodige jaren geleden al door de bewoners gekocht. In de loop der jaren is de tuin wel naar eigen wens aangepast, maar langzamerhand begon de huidige opzet wel erg veel onderhoud te vragen. De vraag voor deze tuin was dan ook een ontwerp waarbij de hoeveelheid onderhoud werd verminderd en de structuur van de tuin werd verbeterd. 

De tuin bestaat uit een siertuin in twee delen, boomgaarden, schapenweide en een moestuin. Karakteristiek bij dit deel van de siertuin is de doorkijk naar de schapenweide en het er achter gelegen landschap. Verder wordt een deel van de sfeer in de siertuin ook bepaald door de aangrenzende moestuin en boomgaard. Het zicht hierop blijft behouden waardoor het onderdeel van de tuin uit maakt.

In het ontwerp is extra aandacht besteed aan het optisch vergroten van de diepte van de tuin. Een belangrijk element hierbij is de lange betonnen vijver. Deze trekt de aandacht en richt de blik richting het landschap. Het terras wordt omsloten door een grasveld met aangrenzend enkele plantvakken welke voor een besloten sfeer zorgen, maar ook helpen de diepte te versterken. Ook hier weer wordt het zicht richting het achterliggende landschap geleid door de lange betonnen stroken welke door een deel van de beplanting lopen. Achter de plantvakken is ruimte open gelaten voor grasveld waar de kleinkinderen ruimte hebben om te spelen. De tuin is omsloten door lage beukenhagen en schapenpaaltjes waardoor de schapen buiten de siertuin gehouden worden en men een goed zicht op de omliggende tuin houd zonder deze gelijk prijs te geven.

/